woensdag 15 september 2010

september veggiemaand

supertof initiatief!
ik ben al zeker 15jaar 'veggie'
en kan het aan iedereen aanraden!!
vandaag op het menu :

* gevulde aubergine's in de oven *
voor 4 personen
2 grote aubergine's gehalveerd
en uitgehold
400gr veggiegehakt naar keuze (quorn,tofu,seitan,...)
100gr parmigano geraspt
2 el oregano, fijngehakt
5 el peterselie, fijngehakt
5 el paneermeel
1 groot ei
1 klein potje tomatenpuree
1 groentenbouillionblokje
zout-peper-olijfolie-beetje water

oven voorverwarmen op 200 graden
gehakt mengen met andere ingredienten
indien nodig klein beetje water toevoegen
om beter 1 geheel te maken
aubergines vullen
in een ovenschaal zetten en wat olijfolie over sprenkelen
overgieten met tomatensaus
en ongeveer 40min in de oven laten
heel lekker met (wilde) rijst en een fris slaatje erbij
tomatensaus:
ajuin-look aanstoven
stukjes van de uitgeholde aubergine toevoegen
1blik gepelde tomaten
peper -zout

Smakelijk !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten